STAROSTI PRIJAZNA OBČINA | OBČINA RADLJE OB DRAVIObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Občina

Starosti prijazna občina

STAROSTI PRIJAZNA OBČINA

Občina Radlje ob Dravi je v juniju 2014 sestavila Strategijo – razvojni načrt za obdobje 2014-2020 za projekt »Starosti prijazna občina«. Pri njeni sestavi so pomagali člani Županovega sveta, v katerem so predstavniki javnih zavodov in aktivni starostniki, ki so tri mesece zbirali predloge, kako izboljšati lokalno okolje za starejšo populacijo. Prav tako smo v mesecu juniju izvedli anketo in anketirali še 140 starejših občanov, ki so nam zaupali svoje želje, predloge in mnenja. Občina Radlje ob Dravi pri snovanju svojega vsakoletnega proračuna upošteva navedbe v Strategiji – razvojnem načrtu za obdobje 2014-2020 za projekt »Starosti prijazna občina«.

Javni zavod ŠKTM za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi vodi, od 4. 1. 2017 naprej, projekt Večgeneracijski center Dogaja se! Center aktivnosti Koroške s partnerjem Društvo Koroški medgeneracijski center. Projekt je nastal v sodelovanju s 6. občinami (Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Črna na Koroškem, Mežica, Podvelka in Prevalje) v Koroški regiji. Projekt traja do 30. 9. 2021 in naložbo sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Glavni cilj in namen projekta Večgeneracijskega centra Dogaja se! Centra aktivnosti Koroške je ponuditi različne preventivne vsebine in tako ranljivim ciljnim skupinam zagotoviti socialno vključenost, dvigniti kakovost življenja, zmanjšati tveganje revščine ter preprečiti zdrs v socialno izključenost. Več o projektu: http://vgc.sktmradlje.si/o-projektu. Program z dnevnimi aktivnostmi je objavljen na spletni strani JZ ŠKTM Radlje ob Dravi, Vodniku po prireditvah Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne Dejavnosti in tedenskih Novičkah Občine Radlje ob Dravi.

V okviru projekta Starosti prijazna občina izvajamo tudi brezplačne prevoze za starejše občane občine Radlje ob Dravi. Občina Radlje ob Dravi je v juniju 2019 nakupila novo vozilo na električni pogon, ker je bilo prejšnje dotrajano. Novo vozilo Volkswagen e-Golf, ki je preoblečen v blagovno znamko Radlje ob Dravi bo služilo za namene prevozov starejših. Trenutno imamo prijavljenih 11 šoferjev »prostoferjev«, tako da je za mobilnost naših občanov dobro poskrbljeno. Občani potrebujejo prevoze do zdravnikov, po nakupih ali drugih opravkih. Prevoze izvajamo na območju upravne Radlje ob Dravi.

KAKO NAROČITI PREVOZ? Starejši občan/-ka občine Radlje ob Dravi pokliče na telefonsko številko Občine Radlje ob Dravi 88 79 630 in pove, kdaj in kam potrebuje prevoz. Odgovorna oseba na občini bo preverila razpoložljivost vozila, kontaktirala šoferja »prostoferja« in uredila prevoz starejše osebe.
OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.