ENTENTE FLORALE EUROPEObčina Radlje ob Dravi

Občina Radlje ob Dravi

Za občane

Entente florale Europe

01_Splosne_informacije_glede_prijave_in_priprave_na_ocenjevanje_jan_2015.pdf

03_1_Kriteriji_2014.pdf

V petek, 9. januarja 2015 so nas obiskali predstavniki ENTENTE FLORALE SLOVENIJA (Društvo za urejenost krajev) s prav posebnim namenom. Podpisali smo Pogodbo o članstvu v Društvo za urejenost krajev ENTENTE FLORALE SLOVENIJA. Občina Radlje ob Dravi je v svojem strateškem razvojnem dokumentu Vizija in strategija Občine Radlje ob Dravi zelo jasno zapisala, da je turizem pomemben steber razvoja občine in s tem tudi urejenost kraja.

Po večletnih vlaganjih v turistično infrastrukturo želimo preveriti, kako se ta vlaganja in napor odsevata v očeh izjemno zahtevnih mednarodnih sodnikov za ocenjevanje razvoja krajev, zato smo sprejeli odločitev, da se v letošnjem letu odzovemo povabilu.

Spoštovane občanke in občani, velikim veseljem vas povabimo k sodelovanju pri tej pomembni prelomnici za nas.

(9. 1. 2015)

Občina Radlje ob Dravi se je kot kandidatka pridružila tekmovanju Entente Florale Europe. Kandidatke se ocenjujejo kot celota, skupaj s svojim ožjim in širšim zaledjem – urbano območje s podeželjem. Občina Radlje ob Dravi sodeluje v kategoriji manjših krajev. S pomočjo Društva za urejenost krajev Entente florale Slovenija se bo občina v prihodnjih mesecih pripravila na obisk mednarodne komisije, ki bo občino po določenih merilih ocenila. Pri pripravah sodeluje tudi Javni zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi.

Več o Entente florale si lahko preberete na: www.entente-florale.si/slo.

(20. 2. 2015)

BROSURA_slo.pdf

BROSURA_eng.pdf

Entente_florale_zemljevid_tocke_SLO.pdf

Entente_zemljevid_tocke_eng.pdf

V sredo, 14. oktobra, je župan mag. Alan Bukovnik od predstavnikov Entente Florale Slovenija v Žalcu prevzel srebrno priznanje, ki so ga Radlje ob Dravi osvojile letos junija na mednarodnem ocenjevanju kraja.

To priznanje nam je v velik ponos, predvsem pa v spodbudo, saj je mednarodna komisija potrdila, da smo na pravi poti na področju turizma in urejenosti kraja. Če smo pred desetletjem samo opazovali kraje v Sloveniji, kako dobivajo mednarodna priznanja o urejenosti kraja, lahko danes s ponosom povemo, da smo tudi mi med kraji v Evropi, ki sodijo v sam vrh po urejenosti in krajev z vizijo. Z gotovostjo lahko trdimo, da bomo v tem tempu tudi nadaljevali, pred nami je finančna perspektiva 2014–2020 in obilo priložnosti za evropska sredstva.

Še enkrat in ponovno izrekamo zahvalo vsem, ki se trudite predstaviti naš kraj v najlepši luči.

OBČINA RADLJE OB DRAVI
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi

T: 02 88 79 630
F: 02 88 79 640
E: obcina.radlje@radlje.si
URADNE URE OBČINSKE UPRAVE
ponedeljek od 07.30 do 14.30 ure,
sreda od 07.30 do 16.30 ure,
petek od 07.30 d0 13.30 ure,
malica do 10.00 do 10.30 ure.